“Kipfilet van de Goede Herder met Hemelse Groenten”
Geloof zit in elk aspect van het leven. In de grote en in de kleine dingen.

Ingrediënten:
2 kipfilets (gezegend door de Goede Herder)
1 eetlepel olijfolie (extra virgine, zoals Maria)
1 theelepel paprikapoeder (want een beetje vuur is altijd goed)
1 theelepel knoflookpoeder (tegen al het kwaad)
Zout en peper naar smaak (met mate, zoals in de Bergrede)
200 g broccoli (het groene goud van Eden)
150 g sperziebonen (stokken om je pad te verlichten)
1 courgette (een ware zegen)
Citroensap (als je een beetje zuur nodig hebt om vergeving te vragen)
Bereidingswijze:
1. Kip voorbereiden: Zalf de kipfilets met olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Vergeet niet een klein gebedje te doen.
2. Grillen: Verhit een grillpan zoals Mozes het vuur in de woestijn aanstak. Grill de kipfilets 6-7 minuten aan elke kant, of tot ze volledig zijn gereinigd (lees: gaar).
3. Groenten stomen: Snijd de broccoli in roosjes, de sperziebonen in stukken en de courgette in plakjes. Stoom de groenten, want zelfs in het leven moeten we soms wat stoom afblazen.
4. Serveren: Serveer de gegrilde kip met de gestoomde groenten, en vergeet niet te danken voor het goede eten dat je hebt ontvangen!